
FLORIDA DEPARTMENT OF TRANSPORTATION 
Procurement Office 

605 Suwannee Street, MS 20 
Tallahassee, Florida 32399-0450 

Phone: (850) 414-4381 
 

ADDENDUM NO. 1                                                                                    DATE: June 18, 2019    
 

BID No. & Title: DOT-RFP-19-9094-SJ: Janitorial Services – State Materials Office, Gainesville, FL 
 
OPENING DATE: Tuesday, June 25, 2019 @ 3:00PM EST        
 
 
Notice is hereby given of the following changes to the above-referenced SOLICITATION: 
 

Questions and Answers are found below 
 
 
 
 

 
Bidders/Proposers must acknowledge receipt of this Addendum by completing and returning to the 

Procurement Office, by no later than the time and date of the bid/proposal opening.  Failure to do so 

may subject the bidder/proposer to disqualification.   
 
 

                                                Sherill Johnson, Procurement Agent 
 
_____________________________________ 
Bidder/Proposer 
 
_____________________________________ 
Address 

 
_____________________________________ 

 
_____________________________________ 
Submitted by (Signature) 
 
Failure to file a protest within the time prescribed in Section 120.57(3), Florida Statutes, or failure to post the bond or other security 
required by law within the time allowed for filing a bond shall constitute a waiver of proceedings under Chapter 120, Florida 
Statutes.   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



Use  
 

Question 1 

the RFP says in 7. Subcontractors. It is the Department’s intent that the Contractor will 
only use its own employees to perform work under this contract, and as such, the 
Contractor will not subcontract any work without prior written approval by the Department. 
 Since we assign our contracts to Coverall Franchised Owners, we don’t have employees 
performing the work. The Franchise Owner and his employees will be performing the 
work. Is this acceptable? 

 
The RFP also says that the Contractor will not subcontract any work without prior written 
approval by the Department. Do we need a written approval by the Department to assign 
our contract (if awarded) to Coverall Franchised Owners? 
 
We prefer to know these things upfront, before spending the time, effort and resources in 
putting this bid together, to discover at the end that we don’t qualify to be awarded the 
contract. 
 

Answer 1 

 
The Vendor shall maintain an adequate and competent staff so as to enable the Vendor 
to timely perform under this Agreement and may associate with it such subcontractors, 
for the purpose of its services hereunder, without additional cost to the Department, other 
than those costs within the limits and terms of this Agreement. The Vendor is fully 
responsible for satisfactory completion of all subcontracted work. The Vendor, however, 
shall not sublet, assign, or transfer any work under this Agreement to other than 
subcontractors specified in the proposal, bid, and/or Agreement without the written 
consent of the Department. Use of a Franchise is acceptable providing that the 
Department agrees and the Franchisee knows that all their employees are employed by 
them, not any other firm (including temporary employment companies, staffing 
companies etc.)  If it is determined at a later date that the staff do not work directly for 
either the vendor or approved Franchisee it will be grounds for immediate termination of 
the contract.  
  

 

Question 2 
how many years experience is required to bid on the project. 
 

Answer 2 There are no minimum years of experience required to bid on this project. 


